lundi 16 mai 2011

Sociologia

Sociologia este deseori definită ca "Studiul societăţii; interacţiunea socială umană".
Acest domeniu consideră structurile sociale, şi Cognitive şi Materiale. Un exemplu de Structură Socială Cognitivă este instituţia stabilită a religiei şi cum funcţionarea sa afectează conştiinţa colectivă. De exemplu, Profilul Creştinilor are o înclinaţie în care viaţa umană este un element separat al naturii şi că omorârea unui făt nenăscut este o greşeală. Concomitent, competenţa bazată pe sistemul monetar are propunători ce pun departe de idei ca şi cum competiţia este cel mai productiv stat social în care oamenii se pot angaja.
Structurile Sociale Materiale, pe de altă parte, sunt foarte evidente şi ele există în forma corporaţiilor şi guvernelor, fiecare având o puternică influenţă în societate. Bineînţeles, toate Structurile Materiale Sociale, re revarsă peste tot în lumea Cognitivă, pentru că ele au întotdeauna o ideologie în spatele lor.
Acum o problemă comună sociologică are de-a face cu Natura Umană şi cu efectele sale într-un sens colectiv. În instanţă, cei mai mulţi oameni au fost invăţaţi că fiinţele umane sunt în mod normal competitive unele cu altele, la fel ca şi cu stratificarea socială şi ierarhia care sunt de asemenea tendinţe naturale umane.
Aceasta este o aberaţie.
Dacă te uiţi , să zicem, la nişte lei, vei vedea ierarhie socială şi competiţie violentă pentru mâncare în cele mai multe cazuri. Această comparaţie este ceea ce îi determină pe oameni să creadă că este un eveniment natural în societatea umană, de asemena ( războiul, lăcomia, egoismuul). Ceea ce este depăşit cu toate acestea, sunt Condiţiile prezente ale Mediului în fiecare caz. Leii există într-o societate a Lipsurilor. Ei nu au abilitatea să creeze capcane pentru mâncare, şi mâncarea nu este disponibilă la cerere. Ei trebuie să vâneze şi să se lupte între ei. Acest lucru crează competenţa naturală, în scopul de a supravieţui, LEII trebuie să fie agresivi cu ceilalţi. În schimb, ierarhia este creată pentru cei mai puternici dintre aceşti lei care câştigă cel mai mult, şi în schimb îşi exercită dominaţia prin stratificare.
De asemenea, în Societatea Noastră curentă, acelaşi lucru se şi întamplă. Oamenii au început să trăiască în aceaşi parte a lipsurilor de la începutul existenţei. Cu toate aceastea, în timp, noi am devenit mult mai mult civilizaţi datorită abilităţii noastre de a Crea. Spre deosebire de Lei, oamenii sunt capabili să creeze instrumente şi să pună în mişcare procesele care eliberează fiinţa umană de o anumită problemă, reducând Lipsurile. Având în vedere această imagine vedem că într-un nivel fundamental în care dacă deficitul poate fi eradicat, atunci comportamentul uman ar fi supus unei schimbări dramatice, îndepărtându-se de competiţie, stratificare, şi dominanţă.
De asemenea, ideologiile demodate, care nu se vor ridica în timpul ce a rămas, la fel ca religia teistică, compun acest mit în care omul/societatea sunt construite într-un anumit mod. De exemplu, ideologia Catolică afirmă că oamenii sunt nascuţi cu păcatul.
Acest lucru este demodat, absurd şi bazat pe o înţelegere primitivă a comportamentului uman.
Nu există abolut nici o diferenţă între un copil de-al lui Gandhi sau un copil de-al lui Hitler, datorită mediului care creaza persoana şi, prin urmare, societatea ( şi vice versa).
Prin urmare, schimbările adevărat sociologice vor veni prin îndepărtarea condiţiilor ce cauzează comportamentul aberant care poluează societăţile noastre. Închisoarea , Poliţia şi Legile sunt doar de mantuială şi, de fapt, tind să facă lucrurile mai rele în timp.
În cele din urmă, se merge pe un redesign al culturii noastre pentru a schimba comportamentul uman pentru mai bine.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire